FASHION WITH A STORY

FIREFOURFLY by Sterre & Nina

Afgelopen jaar mochten we lessen geven op de B Fashion Academy in Eindhoven, Amsterdam en Alkmaar. Hier heb ik enorm van genoten. Het team van de B Academy gaf me vrijheid om te vertellen over hoe wij met eeden zijn begonnen en wat ik op dit pad allemaal heb mogen leren, welke fouten ik gemaakt heb en hoe ik het ondernemen in de modebranche allemaal ervaar.

Het zette enorm veel voor mij op een rij en ik genoot van de gesprekken met studenten tijdens en na de lessen. Aan het lesprogramma zat een prijs gekoppeld. De studenten presenteerden allemaal hun eindproducten van de module aan mij en ik mocht een aantal winnaars kiezen. Op de locatie in Amsterdam ontmoette ik o.a. Nina (20) en Sterre (17). Tijdens de pitches kreeg ik kippvenvel van de presentatie van hun label FIREFOURFLY.


'The  ‘Four’ in ‘FireFourFly’ stands for our four key words: storytelling, powerwoman, confident and introverted. We came up with ‘FireFly’ because fireflies are small insects but they still stand out.'


Alles wat de meiden vertelden in hun presentatie, de keuze van de naam, de keuze van de modellen, de keuze van de kleuren en ontwerpen, het viel voor mij allemaal op zijn plek. Ik geloof in de kracht van creatie vanuit je hart, vanuit iets wat in jou leeft. Dat Sterre en Nina elkaar daarin konden vinden vond ik nog een extra mooie bijzonderheid aan dit verhaal. Ze vertelde me in hun presentatie ook over hoe ze elkaar aanvulden en waarom ze hebben besloten samen te werken. Ik vond het heel knap en bevredigend om 2 jonge meiden zo oprecht te horen vertellen over wat ze voor elkaar betekenen in de samenwerking. Een groot compliment voor Sterre en Nina als het gaat om zelfreflectie en samenwerken. 

Strijp S FIREFOURFLY eeden atelier DDW B fashion academy

Ze hadden me ten eerste overweldigd met hun prachtige promovideo, daarnaast was het verhaal wat achter hun label zit, eentje die me echt raakte.  Ze spraken in hun pitch voor de introverte vrouw die zich graag uitdrukt door middel van kleding. Ze lieten zien hoe de kleding voor deze vrouwen kan spreken wanneer ze dat zelf moeilijk vinden. Zie hieronder de promovideo van FIREFOURFLY.Het raakte me meteen omdat kleding voor mij ook altijd een manier is geweest om mezelf uit te drukken en ik graag iets maak voor mensen waarmee ze zichzelf kunnen laten zien. Kleding kan daar soms bij helpen als woorden tekort schieten. Nina en Sterre raakten mij met hun presentatie recht in dat deel van mijn doel en passie. <3

Strijp S FIREFOURFLY eeden atelier DDW B fashion academy


‘In the past few years we have grown very much from an introverted person to a more outgoing person. Because we, as introverted girls, know how hard it can be to speak up, we wanted to create a brand that stands for feeling confident.’


firefoufly eeden atelier DDW B Fashion Academy FIREFOURFLY eeden atelier DDW B Fashion Academy
Zelf wilde ik natuurlijk ook graag even poseren in hun creaties. Wanneer ik de jas droeg gaf het me meteen een heel vrouwelijk en krachtig gevoel. Dat is precies wat kleding soms kan doen, en Nina en Sterre hebben dit fantastisch gedaan.

Ik wist 100% zeker dat ik Sterre en Nina een shoutout wilde geven voor hun werk. Het is zo puur en recht vanuit het hart. Ik wist nog niet precies hoe we dat zouden gaan vormgeven maar we lieten het even aan de tijd over en zouden een fotoshoot plannen als de tijd daar rijp voor was. Uiteindelijk zijn we bij elkaar gekomen voor een fotoshoot in Eindhoven, waar onze winkel en atelier is.

Strijp S FIREFOURFLY eeden atelier DDW B fashion academy
Strijp S FIREFOURFLY eeden atelier DDW B fashion academy
Strijp S FIREFOURFLY eeden atelier DDW B fashion academy

De meiden hebben zelf een team geregeld en pakte alles super professioneel aan. Ze hebben me een draaiboek en callsheet gestuurd; alles zoals ze dit op de B Academy hebben geleerd. Het was een waar genoegen om met Sterre en Nina in contact te komen en mee te mogen krijgen hoe ze aan hun label werken. Deze 2 jonge designers weten waar ze voor staan en denken de stappen die ze nemen in hun goed door als je het mij vraagt. Ik wens ze veel succes met hun label in de toekomst en ik dank de B Fashion Academy voor de samenwerking. Ik kijk uit naar de volgende samenwerking!

______________________________________________________________

Label: FIREFOURFLY
Modellen: @vanhgladys & @isabellahof
Fotograaf: @amyschisano
Designers: @firefourfly @nina.elisabeth.designs & @sterreelaine 
Alumni @bfashionacademy
Geschreven door: Tessa van den Eeden - eeden ATELIER